Kennis en kunde

Foldam Staalbouw B.V.

Kennis en Kunde

Het succesvol realiseren van een staalconstructie in complexe projecten is mensenwerk. Dat begint bij een goed doordachte constructie en een feilloos ontwerp, en gaat door in een gestructureerde organisatie van productie en montage.

  • Engineering
  • Projectmanagement
  • Productie
  • Conserveren
  • Montage

Heeft u complexe vraagstukken? Onze engineers worden graag uitgedaagd om oplossingen te bedenken die passen binnen uw wensen. Zo tekenen én berekenen we de draagkracht en het ontwerp tot in de puntjes voor u uit. Daarbij doen wij geen concessies op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Foldam gelooft dat een complex project niet per definitie samen hoeft te gaan met hoge prijzen of een halve oplossing. Een doeltreffende oplossing voor de beste kwaliteit tegen een eerlijke prijs: dat is wat Foldam u biedt.

Kortom, met een transparante calculatie en gedetailleerde werkomschrijving maken wij helder wat de constructie precies kost en wat u krijgt. Zo loopt u niet het risico dat u uw bouwbudget overschrijdt. Uw uitdaging is onze kracht.

Ook in onze fabriek in Purmerend draait het om de menselijke factor. Dat vertaalt zich in de productie van goed doordachte staaloplossingen door een enthousiast team tegen een eerlijke prijs en binnen de afgesproken tijd. Daarbij staat bij ons het resultaat voor de klant voorop.

Als er dus op een zondag gewerkt moet worden om een project op tijd op te leveren, dan doen we dat. We focussen ons dus niet alleen op de technische levering, maar ook op de samenwerking tussen mensen.

Kortom, machines en kennis van de techniek zijn van belang, maar de kwaliteit van het project wordt vooral bepaald door elkaars verwachtingen en de mogelijkheden glashelder te communiceren.

Staal heeft veel positieve eigenschappen om sterke constructies te kunnen vormen en te construeren. Daar staat tegenover dat het moet worden beschermd tegen luchtzuurstof, zout en vocht.
Foldam is gespecialiseerd in het (laten) conserveren van staal. We werken conform specifieke normen en kwaliteitseisen. Daarnaast geven we garanties af voor verschillende oppervlaktebehandelingen.

Project Management betreft het gestructureerd plannen en organiseren van werkzaamheden. Foldam weet uit jarenlange ervaring dat het succes van een project voor een groot deel wordt bepaald door de menselijke factor.

Foldam benoemt voor de uitvoering van haar projecten een project manager in haar organisatie die verantwoording draagt om alle benodigde disciplines binnen het project te organiseren en te bewaken. De project manager bewaakt en controleert de afspraken omtrent Scope, Tijd, Geld, Kwaliteit.

Grip houden op projecten is een must om de gemaakte afspraken conform verwachting na te kunnen komen. Van voorbereiding en planning tot uitvoering en afronding.

Ons werk komt maximaal tot zijn recht bij het realiseren van projecten waar montage plaatsvindt in omgevingen die strikte opvolging van procedures, werkafstemming, en werkvergunningen vereisen. We identificeren ons met uw wereld en stellen ons proactief op. Dat vertaalt zich in een vooraf goedgekeurde montagemethode, hijsplannen en uitvoering van de werkzaamheden.

Wij nemen verantwoordelijkheid voor de belangen van de klant, in elke fase van het project. Dat durven en kunnen we doen omdat wij weten dat deze aanpak zich bewezen heeft.